BLOG DUKE AMIENE REV

Khamis, Ogos 02, 2012

Keburukan Makan Hati Ayam dan Agenda Yahudi

Keburukan Makan Hati Ayam


Di buku sains dan biologi atau subjek pendidikan jasmani, kita diajar bahawa dengan memakan hati, kita akan mendapat Vitamin B.

Sains juga menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia. Tahukah anda, bahawa sebenarnya Nabi Muhammad S.A.W tidak pernah menggalakkan umat Islam memakan organ dalaman.

Hati ayam mengandungi toksin
Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ di mana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

Kebanyakan ayam di pasaran hari ini telah disuntik bahan kimia untuk mempercepat tumbesarannya kerana didorong oleh permintaan pasaran yang semakin meningkat. Bahan kimia yang berbahaya ini akan dikumpulkan di hati.

Kandungan racun dalam hati:
* Antibiotik tylosin
* Penisilin
* Oxytetracycline
* Kanamycin.

Kandungan bahan kimia di dalam hati ayam juga boleh menyebabkan kesan Teratogenik dan juga kesan Karsinogenik.

Kesan Teratogenik boleh mendatangkan kemudaratan kepada ibu mengandung, terutama kepada janin di dalam kandungan. Kandungan boleh mengalami keguguran atau jika dilahirkan, menjadi bayi yang cacat. Manakala kesan Karsinogen pula boleh menyebabkan kanser. Ginjal juga merupakan organ penting di dalam badan dan berfungsi untuk membuang sisa metabolisme dan racun dalam bentuk urin, yang kemudian dikeluarkan daripada tubuh.

Walau pun Nabi Muhammad S.A.W berkata jangan memakan orgam dalaman tetapi ulama lebih menjatuhkan hukum makhruh dalam keadaan ini dan bukan mengharamkannya.

Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti:

1. Hati
2. Paru-paru
3. Perut
4. Hempedal
5. Buah pinggang
6. Jantung
7. Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam
8. Telur ikan
9. Lain-lain yang tidak perlu disebutkan di sini tetapi anda tahu apa.

Agenda Yahudi
Saranan ilmu Sains bahawa memakan hati haiwan adalah baik untuk menambah darah adalah ilmu songsang yang diajar oleh orang Yahudi agar umat manusia menjadi tidak sihat. Orang Yahudi ini beranggapan bahawa alangkah indahnya jika dunia ini dipenuhi oleh orang Yahudi sahaja. Oleh itu mereka telah menyuntik sedikit demi sedikit ilmu yang salah ini agar bangsa-bangsa lain tidak menyedari dan turut menganggapnya sebagai benar.

Mereka ingin membunuh umat lain selain Yahudi secara senyap. Orang Yahudi ini sangat mempelajari ilmu di dalam Al-Quran dan hadis cuma mereka tidak beriman sahaja. Ilmu Sains dari barat mengajar untuk memakan hati sedangkan orang Yahudi, Amerika dan England tidak makan hati .

Memakan hati bukan sekadar tidak membantu meningkatkan paras hemoglobin darah malahan memakannya akan mengundang pelbagai kemudaratan lain yang Allah dan Rasul-Nya saja yang mengetahui dengan tepat.