BLOG DUKE AMIENE REV

Khamis, Ogos 02, 2012

Wanita 14 Tahun Meninggal - Mati Gugurkan Anak

Wanita 14 Tahun Meninggal - Mati Kerana Sudah Empat Kali Gugurkan Bayi Dalam Kandungan

Ini merupakan antara berita yang paling mengejutkan pada tahun 2012, di mana seorang wanita dalam kategori anak gadis berusia 14 tahun ditemui mati dalam keadaan berlumuran darah selepas menggugurkan anak sebanyak empat kali.

Sudah nyata pemikiran anak gadis pada masa kini amat keterlaluan sehingga mereka terlalu tidak bermaruah untuk menggugurkan anak di dalam kandungan sendiri dengan begitu sahaja. Semoga kisah ini menjadi pengajaran buat anak-anak remaja di luar sana.

PETIKAN BERITA: Wanita 14 Tahun Meninggal - Mati Kerana Sudah Empat Kali Gugurkan Bayi Dalam Kandungan

KUALA LUMPUR, 17 FEBRUARI 2012 – Kemusykilan seorang bapa terhadap anak gadisnya yang didapati berlumuran darah terjawab apabila remaja berkenaan rupa-rupanya telah melahirkan anak sebelum membungkus mayat bayinya itu di dalam plastik di Kampung Sungai Rasau, Sepang kelmarin.

Perkara itu terbongkar selepas bapa gadis berusia 14 tahun tersebut membawa remaja itu ke Hospital Putrajaya untuk dirawat sehari sebelum penemuan tersebut.
Difahamkan, gadis tersebut telah empat kali mengalami keguguran sebelum ini.

Sumber memberitahu, sebaik dirawat, doktor mengesahkan yang suspek telah melahirkan bayi yang tidak cukup bulan dan masih terdapat uri di dalam rahimnya. Katanya, salah seorang ahli keluarga suspek kemudian terus memaklumkan kejadian itu kepada polis.

“Polis yang pergi ke rumah gadis tersebut pada pukul 6 petang semalam (kelmarin) telah menemui mayat bayi lelaki yang disorok di dalam salah sebuah bilik di rumah tersebut.

“Mayat bayi itu dibungkus dalam beg plastik kuning. Siasatan awal mendapati bayi itu telah mati sebaik dilahirkan"

Tambahnya, remaja tersebut tinggal di rumah itu bersama ibu bapanya yang merupakan peniaga kedai runcit.

Menurut sumber itu lagi, pihaknya percaya suspek melahirkan bayi itu kurang 24 jam sebelum mayat bayi malang itu ditemui. Keadaan suspek dilaporkan stabil di hospital tersebut.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd. Adnan Abdullah mengesahkan kes tersebut.