BLOG DUKE AMIENE REV

Sabtu, Oktober 09, 2010

Epilog Syurga Cinta di Slot Akasia TV3

Epilog Syurga Cinta di Slot Akasia TV3

Epilog Syurga Cinta merupakan drama adapatasi daripada filem Syurga Cinta. Epilog Syurga Cinta dilakonkan oleh Zizan Nin, Fida, Intan Ladyana, dan Mia Sara Nasuha. Tonton Online Epilog Syurga Cinta boleh ditonton menerusi laman web TV3, selagi stok masih ada.

Sinopsis Epilog Syurga Cinta

Bagi sesiapa yang mahukan sinopsis lengkap drama bersiri Epilog Syurga Cinta, maka sinopsis ceritanya adalah seperti berikut:

Irham, pemuda berusia lewat 20-an merupakan anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Puan Sri Mahani, dia membesar dia luar negara sejak berumur 12 tahun lagi. Dia bersekolah dan bekerja disana untuk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya. Di belakang tabir epilog syurga cinta masih menjadi misteri.
Oleh sebab terlalu lama menetap di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat. Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Malah, Alex dan Zainal sering kalah jika mereka bertaruh. Begitulah kisah watak dua orang lelaki yang tenggelam dalam kesesatan dalam cerita Epilog Syurga Cinta ini.

Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini. Gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil. Ini adalah watak yang cukup baik dalam cerita bertemakan Islamik. Tahniah Epilog Syurga Cinta.

Walaupun hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal. Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan misinya. Bagus betul cerita Epilog Syurga Cinta kerana memuatkan babak seperti ini.

Melihat ketulusan Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Ihram sebagai kawan dan dalam temph berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang. Irham pula sedikit sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim seperti mendirikan solat dan dia merasa selesa dengan tanggungjawab tersebut. Cinta yang membawa ke syurga, begitulah jalan cerita Epilog Syurga Cinta.

Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex, Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma suka-suka dan bukannya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa. Ini adalah kelakuan yang tidak elok dipaparkan di dalam Epilog Syurga Cinta.

Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki, kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan itu tetapi gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah. Jadi, apakah pengakhirannya? adakah Irham dan Syuhadah akan kembali bersama dan hidup bahagia? Kalau boleh janganlah free full download atau muat turun percuma cerita Epilog Syurga Cinta ini. Belilah DVD, Blue Ray yang original. Sekian ulasan Epilog Syurga Cinta yang entah apa-apa ini.