BLOG DUKE AMIENE REV

Selasa, Disember 12, 2006

Entri Khas Untuk Membina Sistem Melayari Laman Web Secara Selamat

Ini cuma satu entri eksperimentasi untuk melihat keupayaan sistem pencegahan sesat di dalam blog ini.

Menerusi entri web ini, saya cuba membina satu sistem penapisan untuk memisahkan web yang tidak senonoh dengan web yang selamat untuk dibuka. Untuk tujuan berikut, saya telah menggariskan beberapa kata kunci selamat seperti di bawah.

Antara perkara yang sering dicari oleh pengunjung yang menyebabkan mereka tersasar ke laman web yang tidak senonoh adalah apabila mereka melayari laman web dengan kata kunci berikut:

Gambar artis gambar keluarga info gossip terkini gambar Raja Farah dengan Awek Tudung koleksi gambar yang sungguh panas tidak membabitkan Fauziah Latif dan juga gambar Revalina S. Temat gambar Aswad gambar serta akad gambar Fasha Sandha gambar perkahwinan Adik Wardina artis indonesia Siti Nurhaliza Nasha Aziz di mana terdapat Nia Ramadhani dan sebagainya. Menerusi tajuk picture of tiara lestari dan didapati gambar Rozita Che Wan dan cerita artis gambar adam dan farah gosip yang sangat kontroversi. Artis Indonesia gambar Dayang Nurfaizah koleksi gambar artis malaysia gambar dafi gambar Mawi gambar Zahid koleksi Malaysia yang gambar Ferdi Bawang Merah Bawang Putih pelakon Indonesia gambar menarik wanita Malaysia photo foto gambar Adam AF gambar AF1 dan juga AF2 maka semestinya Af3 yang terbaik berbanding AF4 kerana AF5 sudah menyusul oleh itu AF6 pasti agak hambar tetapi AF7 merupakan suatu persoalan di mana terdapatnya gambar penyanyi Malaysia dengan sangat banyak dan menarik

Saya akan cuba melihat kesan hasil penapisan ini pada masa akan datang.